Slim Active Ürün İçerikleri
Protein :Proteinler, tüm hücrelerin ve dokuların fonksiyonu için hayati olan, büyük karmaşık moleküllerdir. Protein, kemik, kas, kıkırdak, deri ve kanın önemli bir yapı taşıdır.Büyüme ve gelişmede, hücrelerin onarımında, hücre içi ve dışı sıvıların osmotik dengede tutulmasında, dışardan gelen mikroplara karşı vücudun savunmasında, vücut doku ve organlarının devamının sağlanmasında, alınan besinlerin hücrede enerjiye dönüşmesinde protein kullanılır.
Proteinin, açlık hormonu grelin düzeyini azalttığı, aynı zamanda doymuş hissetmenizi sağlayan, doyma hormonu peptid YY’yi de artırması nedeni ile kilo kayıp sürecini destekler.
Sporcu beslenmesinde protein ihtiyacı artar. Antrenman sırasındaki ve sonrasındaki protein ihtiyacını karşılamak, kas oluşumunu hızlandırmak , bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmaktadır
Vücudun bütün hücrelerinin büyük bir bölümü proteinlerden yapılmıştır ve hücreler sürekli olarak değişip yenilenmektedir. Bu nedenle, sürekli olan bu olaylar sonucu vücuttan sürekli olarak belirli miktarda protein dışarı atılır. Yağ ve karbonhidratlar ile birlikte, protein bir “makrobesin” dir, yani vücudun nispeten büyük miktarlara ihtiyacı vardır. Fakat yağ ve karbonhidratların aksine, vücut protein depolamamakta ve dolayısıyla yeni bir kaynağa ihtiyaç duyduğunda, çekecek bir rezervuara sahip olması gerekmektedir. Sadece kısa süreli yetersizlikleri giderebilecek, az miktarda, yedek protein vücutta saklanabilir. Eğer vücut protein almazsa, yıkılan hücreler yenilenemez.
Karbonhidrat: Tüm canlılar için hayati öneme sahip bir moleküldür. Daha anlaşılabilir ifadeyle ise, hücrelerimizin ana enerji kaynağıdır. Vücudumuz, harcadığı enerjinin büyük bir kısmını, karbonhidrattan karşılar. Vücut bu sayede enerji için proteine dokunmaz ve bu da kas kaybını azaltır.
Niyasin:Vücudun karbonhidratı kullanmasına yardımcı olur. Cilt sağlığı için gereklidir. Sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardım eder. Hazmı kolaylaştırır, metabolizmayı hareketlendirir. Kolesterolü düzenlemesi açısından son derece aydalı vitaminlerden biri olan Niyasin, kalp hastalıklarını önlemede faydalıdır
Yağ:Yağlar beslenmede büyük yer tutan, besin değeri yüksek gıdalardır.
Yağ asitleri:Yağ asitleri günlük hayatta olduğu gibi diyet yaparken de vücudumuzun en büyük ihtiyaçlarından birisidir. Çoğu bitki yağlarında yüksek miktarlarda bulunmaktadır.
Biyotin:Yağ asitlerinin yapımına yardım eder, sonra bunları karbonhidratlarla birlikte yakarak enerji sağlar.
Diyet lifleri: Lif karbonhidrat içeren yiyeceklerde, sebze ve meyvelerde bulunmaktadır. Bunlar suda çözünebilen liflerdir. Suda çözünmeyen lifler olan arpa, buğday, kepek ve kepekli pirinçte bulunan lifler diyet yaparken çok daha önemlidir. Bu tür lifler suda çözünmediği için şişer ve tokluk hissi verir.
Ayrıca bağırsakları temizleyerek sindirimi de kolaylaştırırlar.
Potasyum:Kasların faaliyetlerinde önemli bir yer tutar. Potasyum aynı zamanda, hücreler içindeki ozmotik basıncın korunmasına katkıda bulunarak hücre içindeki sıvının dışa kaçmasının önlenmesini sağlamaktadır.
Kalsiyum:70 kg’lık bir vücudun 1.2 kg’ı kalsiyumdur. Bu rakamın % 99′undan fazlasını kemikler ve dişler oluşturur. Kalsiyumun kemiklerin yapısında yer alması kadar bazı hücresel etkinliklerdeki rolüde yaşam açısından önemlidir. Sinir ve kas fonksiyonları, hormonal etki mekanizması, kanın pıhtılaşması hücresel hareketlilik ve benzeri birçok önemli olayda kalsiyumun hayati görevleri vardır.
Folik Asit:Folik Asit; alyuvarların oluşumundaki temel bileşendir ve enerji üretiminde önemlidir. Onu uygun hücre bölünmesi ve kopyalanmasında temel öğe yapan DNA ve RNA sentezlerinde bir koenzim olmasıdır.
Selenyum:Sağlıklı bir hayat için gerekli bir mineraldir. Antioksidan özellikleri vardır. Protein ve DNA sentezine katkıda bulunur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, karaciğer ve tiroit bezinin daha iyi çalışmasını sağladığını, iyi kolesterolü arttırdığını gösteren bulgular vardır.
Magnezyum: Vücutta protein sentezlenmesinde, sindirimde ve besinlerden enerji üretilmesinde görev alan önemli bir mineraldir.
Fosfor: Proteinlerin sentezlenmesi, enzimler ve hücrede enerji üretimi ile ilgili kimyasal olaylara katılır.
Pantotenik asit: Vücutta depolanamayan ve suda eriyen bir vitamindir. Karbonhidrat, yağ ve protein metabolizması için gereklidir.
Vitamin B12: Doğru sindirim, besinlerin alınması, protein sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için gereklidir.
Vitamin B6:Beyin fonksiyonları, protein sindirimi ve hormonların üretimi için gereklidir. Cinsel hormonları dengeler. Depresyon ve alerjik reaksiyonlara karşı etkilidir.
B2 Vitamini:Karbonhidrat, protein ve yağların enerjiye dönüştürülmesinde yardımcıdır ve antioksidan etkisine sahiptir.
B1Vitamini:Karbonhidrat metabolizmasında rol oynar. Karbonhidratları parçalayarak vücuda enerji temin eden glikoza dönüşmesini sağlar.
C Vitamini:Bu vitaminin başlıca görevi bağlarını tutan ana protein maddesi olan kolajeni üretmek ve bağışıklık sistemi, sinir sistemi, hormonlar ve besinlerin emilimi fonksiyonlarına destek olmaktır.
K Vitamini:Kanın pıhtılaşmasında görev alan vitamin olarak öne çıkar ve en önemli görevi de budur, yani kanın pıhtılaşmasını sağlanmasında görev alır.
D Vitamini:Kalsiyum ve fosforun sindirim yollarında kullanımı ve emilimi için gereklidir.